Essay: De NS, ook wel Nederlandse Spoorwegen, wie kent het niet…

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 3 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: June 26, 2019
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • De NS, ook wel Nederlandse Spoorwegen, wie kent het niet...
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 801 words. Download the full version above.

De NS, ook wel Nederlandse Spoorwegen, wie kent het niet. Iedereen in Nederland is er natuurlijk mee bekend dat de NS de grootste treinvervoerder is in ons land. Maar wat sommige mensen niet weten is dat er meer is behalve de NS. Zo zorgt de NS niet alleen voor het trein vervoer van A naar B maar exploiteren zij ook de winkels op het station. Dit heet de NS-retail. De NS-retail exploiteert al meer dan 30 jaar diverse retail en horecaformules op de grotere NS stations van Nederland. Er werken in totaal meer dan 5.000 medewerkers in het 20tal formules van NS. Denk hierbij aan de AH to go, Hema, Starbucks, Ola Happiness Station, maar ook de eigen formules als Kiosk, De Broodzaak, Julia’s en ga zo maar door.

De NS doet er alles aan om de klant centraal te stellen, het is een klant gedreven organisatie. Zo zijn ze 365 dagen per jaar bezig met het tevreden stellen van de klanten, in alle winkels en op alle stations. Als organisatie is de NS-retail continu bezig met ontwikkelingen en alles is daarin afgestemd op de wensen en behoeften van de treinreiziger. NS Stations streeft er naar om door de ontwikkelingen en het blijven vernieuwen van het aanbod aangepast aan de klanten een optimaal resultaat continu te zien groeien. Dit doen ze door te luisteren naar de reiziger op gebied van wensen en behoeften. Op deze manier houden ze de basis waar het allemaal om draait sterk en versterken ze hun huidige portfolio aan merken continu.

NS Stations speelt in op de behoefte van de reiziger met zowel eigen merken als bewezen A-merken die stations-specifiek zijn gemaakt. Ze bieden de reiziger producten waar behoefte aan is op stations, denk hierbij aan producten voor onderweg en thuis, op elk moment van de dag, zeven dagen per week, het hele jaar door. Verder helpen de efficiënte en vriendelijke medewerkers die bij de NS werken de reiziger snel weer op weg.

NS Stations is op het gebied van retail groots, onderscheidend en profileert zich op de stations. Ze stralen mede door de winkels een gevoel van comfort en veiligheid, zekerheid en gemak uit. Dit is een sterk punt van NS Stations omdat in een hectische omgeving alles vloeiend moet lopen en daardoor zal de reiziger zich op zijn gemak voelen. NS-retail richtte zich “vroeger” alleen op het eten en drinken, maar dat is niet meer van deze tijd en sluit niet meer aan bij de wensen van de reiziger. Reizigers willen een prettig en comfortabel verblijf op het station, dus uitbreiding van het NS-retail winkelportfolio met non-food merken is een goede stap in de ontwikkelingen die ze continu door gaan. Hier zie je ook weer in terug dat de wensen van de reiziger op nummer 1 staan.

Met een divers aanbod aan food en non-foodformules op de stations wordt de reis zo comfortabel mogelijk gemaakt, de stations zijn voor de klant namelijk een cruciale schakel tijdens de reis van deur tot deur. NS-retail ontwikkelt hiervoor eigen foodformules, denk hierbij aan formules als De Broodzaak, Kiosk, Smullers en Julia’s maar is ook franchisenemer van zowel food- en non-foodformules. Voorbeelden hiervan zijn Starbucks, AH to go, HEMA, Etos, Burger King, Hunkemöller, Ola Happiness Station en ga zo maar door. Verder is er op de NS Stations ook ruimte voor lokale ondernemers zoals een bloemist of horecaondernemer, zij kunnen een winkelruimte huren op het station. Mede door deze lokale ondernemers is op ieder station iets nieuws te beleven voor de reiziger en is het winkelaanbod gevarieerd.

Een van de hierboven genoemde eigen foodformules is Julia’s. Julia’s is een Italiaans take-a-way pasta restaurant. De pasta’s worden vers voor de ogen van de klant bereid. Verder verkopen ze Italiaanse koffies van het koffiemerk Illy, belegde focaccia’s en bieden ze een ontbijt pakket aan. De formule is door NS-retail ontwikkelt en in november 2008 werd de eerste vestiging geopend op Station Amsterdam Centraal. De formule breide in snel tempo uit met vestigingen op de stations: Amsterdam Zuid, Amsterdam Amstel, Amsterdam Sloterdijk, Amersfoort, Groningen, Leeuwarden, Leiden Centraal, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal Arnhem, Den Haag Centraal, Nijmegen en Zwolle. Op Station Zwolle bevindt de kleinste vestiging van Julia’s zich.

NS-retail is een onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen en opgericht in 1973. Het is een horeca- en retailbedrijf en het hoofdkantoor staat in Amersfoort. De firma is opgericht voor het beheer van kiosken en restauraties op de stations van de NS. Het bedrijf ontplooit momenteel haar activiteiten op zo’n 80 stations door heel Nederland. NS-retail was tot 14 mei 2012 bekend onder de naam Servex, deze naam verdween en de activiteiten van de Servex werden een integraal onderdeel van de NS Stations.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, De NS, ook wel Nederlandse Spoorwegen, wie kent het niet…. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/de-ns-ook-wel-nederlandse-spoorwegen-wie-kent-het-niet-iedereen-in-nederland-is-er-natuurlijk-mee-bekend-dat-de-ns-de-grootste-treinvervoerder-is-in-ons-land-maar-wat-so/> [Accessed 11-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.