Essay: Zilveren Kruis

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 4 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: June 26, 2019
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Zilveren Kruis
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 1073 words. Download the full version above.

Beeldvorming (Rutger)

Identiteit

Toegang verschaffen tot goede zorg voor de Nederlandse bevolking voor een betaalbare premie.

Imago

Zilveren Kruis is een van de favorieten qua verzekeringen van de Nederlandse bevolking. De zorgverzekering wordt als één van de beste aangeschreven door de consument. Zilveren kruis wordt beoordeeld door consumenten als een betrouwbare verzekering. Wat natuurlijk erg belangrijk is in de zorg. Ook bij de volgende criteria komen de volgende dingen naar boven: zilveren kruis heeft een goede service, is vrij goedkoop in tegenstelling tot andere zorgverzekeraars, duidelijke pakketten en de website navigeert snel. Kortom een goed merk.

Producten

Zilveren Kruis levert in principe geen tastbare producten. Het gaat voornamelijk om het verzekeren van de gezondheid waarmee je misschien uiteindelijk wel een product of dienst ontvangt. Om hier verandering in te brengen komt er een Zilverenkruis phone.

Diensten

Zilveren Kruis levert verschillende diensten op gebied van zorg. De consument kan voor een basismodule of een aanvullende verzekering kiezen. Ook zijn er buiten de zorg om verschillende verzekeringen die er afgesloten kunnen worden, bijvoorbeeld de reisverzekering, autoverzekering, woonverzekering een rechtbijstandsverzekering. Zilveren Kruis richt zich niet alleen op de consument, ook is er natuurlijk gedacht aan de zakelijke klanten. Zilveren Kruis werkt dan samen met MKB of grootzakelijke bedrijven, ook is er gedacht aan het onderwijs en de zorginstellingen.

Doelgroepanalyse

Demografische kenmerken

De Zilverenkruis phone is voornamelijk bedoeld voor mensen die veel zorg nodig hebben. Hieronder vallen gronisch zieken, ouderen en anderen met veel klachten. Er is dus geen specifieke leeftijd te binden aan de Zilverenkruis phone. ook de burgerlijke staat is niet van belang. In nationaliteit wordt wel onderscheid gemaakt. Sommige apps op de Zilverenkruis phone zijn alleen in Nederland te gebruiken, of alleen voor in Nederland verzekerde mensen.

( M/V, leeftijd, burgerlijke staat, nationaliteit)

Economische kenmerken

Voor onze doelgroep kijken we niet naar opleidingsniveaus, werkervaring, inkomen, etc. Het is geen luxe product of juist een shopping good. Het is alleen bedoeld voor mensen die zorg nodig hebben of zorg verlenen. Dit heeft niets te maken met economische kenmerken. Wel is de Zilverenkruis phone waarschijnlijk te duur voor mensen in de bijstand. Dit is echter nog niet zeker, omdat de prijs nog bepaald moet worden.

(inkomen, opleidingsniveau, welstandsklasse, werkervaring, competenties)

Geografische kenmerken

Ook de geografische kenmerken spelen amper een rol in de doelgroepskeuze. In elke buurt en gemeente bevinden zich wel mensen die zorg nodig hebben of zorg verlenen. Wel is het van belang dat de mensen die deze telefoon willen in Nederland gebruik maken van de zorg. het gaat namelijk alleen om Nederlandse polissen en ziekenhuizen. Voor de rest zijn de geografische kenmerken dus niet van belang.

(wijk, buurt, gemeente, regio, provincie)

Psychografische kenmerken

Voor de psychografische kenmerken wordt vooral gekeken naar werk. Dit vanwege onze tweede doelgroep, de zorgverleners. De Zilverenkruis phone is handig voor zorgverleners, omdat ze via de speciale apps alle belangrijke informatie van hun patiënten kunnen bekijken.De Zilverenkruis phone is dus ook bedoeld voor mensen die werken in de zorg. Het gaat hier dan vooral om thuiszorg en dokters. Zij kunnen snel het medische dossier van de patiënten in kijken en bekijken of de polis bepaalde zorg wel of niet dekt.

(Activiteiten: bijvoorbeeld werk, hobby, vakantie, amusement en winkelen)

(interesses: bijvoorbeeld familie, gezondheid, voeding, mode)

(opinies: bijvoorbeeld zelfbeeld, politiek, economie en cultuur)

Gedragskenmerken

De eerste groep afnemers maken vooral gebruik van de Zilverenkruis phone bij langdurige ziekte, vaak/gronisch ziek zijn en onverwachts ziekenhuisbezoek. Ze kunnen zien bij welk ziekenhuis ze wel en niet verzekerd zijn en ook kunnen ze gemakkelijk op de plattegrond vinden waar ze moeten zijn in het ziekenhuis. De tweede doelgroep zijn de zorgverleners. Hiermee doelen we vooral op de thuiszorg. Zij kunnen met de Zilverenkruis phone meteen zien welke polis de patient heeft afgesloten en of dit aansluit op de zorg die de patiënt krijgt.

De afnemers zijn nog niet ervaren met het aanbod. Het is namelijk een nieuw product voor zowel de zorgvragenden en de zorgverleners. er bestaat nog geen telefoon of app waar men meteen de polis van de patiënt kan bekijken. Ook zijn de plattegronden van alle ziekenhuizen nog nooit in één app verwerkt.

De telefoon zal door de zorgvragenden niet zeer vaak specifiek voor zorginformatie worden gebruikt. Wel zal het vaak gebruikt worden voor sociale dingen als Whatsapp en facebook. De zorgverleners zullen sneller gebruik maken van de telefoon. Zij kunnen bij het bezoek aan patiënten meteen opzoeken waarvoor ze wel of niet verzekerd zijn. Ook kan snel gekeken worden naar de medische achtergrond van de patient.

Merktrouw is bij dit product niet zo sterk van belang. Het product is vooral bedoeld voor mensen die aangesloten zijn bij Zilverenkruis Achmea. Meestal is er bij zorgverzekeringen weinig sprake van merktrouw. De meeste mensen kiezen de goedkoopste zorg en niet voor merktrouw.

Koopmotieven

De Zilverenkruis phone is makkelijk in gebruik en zeer overzichtelijk. Ook oudere mensen kunnen makkelijk met de telefoon overweg. Het is dus voor iedereen makkelijk in gebruik en zeer handig bij ziekenhuisbezoeken of zorghulp. Voor zorgverleners is het handig, omdat zij snel kunnen zien wat het verleden is van de patiënt. Zo worden er minder snel fouten gemaakt bij behandelingen en hoeven de zorgverleners niet telkens het hele medische dossier mee te nemen.

Concurrentieanalyse (rutger)

Welke concurrenten zijn er?

Zilveren Kruis moet met veel zorgverzekeringen concurreren. De grootste concurrenten van Zilveren Kruis zijn VGZ en CZ.

Hoe onderscheiden de concurrenten zich?

Er zijn verschillende zorgverzekeraars op de markt die met elkaar concurreren. Ieder jaar heeft de Nederlandse bevolking de optie om zich voor een nieuwe zorgverzekering aan te melden of bij de huidige verzekering te blijven. Vaak blijven mensen toch bij hun eerste keuze en zullen niet snel overwegen om over te stappen. Je zal haast denken dat de zorgverzekering een low-interest is voor het Nederlandse volk. Waar ligt dat aan? Zal de verzekering in de ogen van de consument te weinig onderscheiden? In eerste instantie wordt er bij het afsluiten van een verzekering naar de prijs en kwaliteit van het pakket gekeken. Hier kan een verzekering zich goed onderscheiden van een concurrent.

Wat zijn de USP’s / is de meerwaarde voor de klant?

Zilveren Kruis biedt goedkope premies aan in tegenstelling tot andere verzekeraars. Ook staat Zilveren Kruis bekend om de beste online service en het beste afsluitproces voor een nieuwe verzekering.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Zilveren Kruis. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/zilveren-kruis/> [Accessed 08-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.