Deelvraag: Hoe wordt er zonne-energie opgewekt? - Essay Marketplace

Deelvraag: Hoe wordt er zonne-energie opgewekt?

Wat is zonne-energie eigenlijk? Zonne-energie is energie die wordt opgewekt door de zon, deze opgewekte energie wordt door mensen gebruikt om bijvoorbeeld huizen of gebouwen redelijk goedkoop te kunnen voorzien van stroom. Zonne-energie kan opgewekt worden met zonnepanelen.
Het voordeel van duurzame energie en dus ook van zonne-energie is dat het nooit opraakt. De zon is er iedere dag. Het is dus heel slim en voordelig om hier dan ook gebruik van te maken. Ook komt er geen broeikasgas bij vrij, dit komt wel vrij bij normale elektriciteitscentrales.
Zonnepanelen
Je ziet ze steeds meer voorkomen; zonnepanelen. Steeds meer mensen investeren in zonnepanelen. Ze plaatsen bijvoorbeeld hun dak vol met zonnepanelen. Per jaar verbruik je ongeveer 3500 Kilowatt. Mensen plaatsen zonnepanelen op hun huizen of op andere plekken die van hun zijn zonnepanelen bijvoorbeeld omdat ze weten dat ze daar in de toekomst nog veel profijt van zullen hebben. Als ze bijvoorbeeld zeker weten dat ze op een bepaalde plek nog lang blijven wonen is het slim om te investeren in zonnepanelen. Ook is het natuurlijk veel beter voor het milieu.
Er zitten ook nadelen voor mensen om zonnepanelen te laten plaatsen. Bijvoorbeeld dat je niet een zonnepaneel kan nemen omdat dit erg weinig stroom oplevert. Je moet dus meerdere zonnepanelen laten plaatsen. Hiervoor moet je natuurlijk ook wel plek hebben. Ook duurt het wel een paar jaar voordat je echt veel profijt zal hebben van je zonnepanelen. Ook zijn zonnepanelen heel erg duur, je moet ook goed kijken naar waar je de zonnepanelen plaatst om er de meeste stroom uit te halen. De zonnepanelen zelf zijn niet alleen erg duur, je moet deze zonnepanelen ook nog eens aansluiten en instaleren. Dit is bijna niet zelf te doen, dus hier moet je ook nog geld aan betalen.

Je hebt verschillende soorten en merken panelen. Je hebt verschillende groottes zonnepanelen, een paneel kost(dit ligt aan de grootte, hoeveelheid watt die je eruit haalt en het merk) tussen de 100 en de 500 euro per paneel. Je hebt wel doe het zelf pakketten waarbij je de panelen zelf kunt instaleren maar deze zijn pas vanaf de 400-5000 per paneel euro te verkrijgen. De panelen gaan ongeveer 25 tot 30 jaar mee.
Je hebt dus ook verschillende merken zonnepanelen, voorbeelden van goede en bekende merken zijn bijvoorbeeld:
Yingli
Solar Frontier
LG
Canadian Solar
JA Solar
Bij het kopen van zonnepanelen moet je natuurlijk op een aantal dingen letten, ik heb hier een lijstje gemaakt met dingen waar je op moet letten:
De capaciteit van de zonnepaneel; De capaciteit van een zonnepaneel wordt gemeten in Wattpiek. Uit een paneel van bijvoorbeeld 220 Wattpiek haal je veel minder stroom als uit een paneel van 260 Wattpiek. Maar hoe minder Wattpiek het paneel heeft hoe goedkoper het paneel is. Maar als je niet heel veel ruimte hebt waar je de zonnepanelen op wilt plaatsen dan is het toch slimmer om een paneel met zoveel mogelijk Wattpiek te kopen.
Je moet ook letten op welke kleur zonnepaneel wilt. Er zijn twee kleuren: blauw en zwart. Het is niet alleen de kleur die verschilt maar in de techniek zit ook een verschil. De zwarte panelen hebben mono kristalcellen en de blauwe zonnepanelen hebben Poly kristalcellen. Hier zit verschil tussen. De cellen van de zwarte panelen zijn iets effici??nter als die van de blauwe. Een ander voordeel aan de zwarte panelen is dat ze vaak mooier worden gevonden als de blauwe. Er zitten wel nadeel aan de zwarte panelen want ze worden in de zomer warmer waardoor er meer energie verloren gaat waardoor er toch bijna evenveel opbrengst is als bij de blauwe panelen. Ook zijn blauwe zonnepanelen een stuk goedkoper als de zwarte panelen. Al met al scheelt het niet heel veel tussen de opbrengst van de blauwen en de zwarten zonnepanelen.

Review this essay:

Name
Rating
Your review: (optional)

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.