Essay: Als er eenmaal genoeg bewijsmateriaal is... - Essay Marketplace

Essay: Als er eenmaal genoeg bewijsmateriaal is…

Als er eenmaal genoeg bewijsmateriaal is, wordt het onderzoek dus gestart. Het onderzoek wordt uitgevoerd door grote instanties, zoals de UEFA, FIFA of KNVB. Soms komt het ook voor dat het bij de politie of onafhankelijke experts wordt neergelegd. Ook komt het vaak voor dat ze nauw samen werken, om zo tot een betere conclusie te komen. Op ‘?n specifiek geval van matchfixing wordt vaak ‘?n eenheid opgezet. Dit kan van ‘?n organisatie zijn, bijvoorbeeld de FIFA, maar het kan ook een combinatie zijn van onderzoekers uit verschillende organisaties.

Als er een onderzoek van een bepaalde wedstrijd loopt bij de KNVB, dan meldt de KNVB dat aan de UEFA en de FIFA. Vaak sturen ze informatie van die wedstrijd door naar de UEFA en soms de FIFA en zij kijken er verder na. Dit doen ze met het ‘betting fraud detection system’ (BFDS). Dit is een unieke service, waarmee een wedstrijd grondig kan worden onderzocht. Continu wordt er in het systeem een database bijgehouden van gokkers, kansspel en goksites. Ook de wedstrijden die worden gespeeld worden hierop bijgehouden. Met dit ‘apparaat’ kan dus grondig en eenvoudig worden onderzocht of er fraude in een wedstrijd voorkomt, ook al is het niet helemaal 100 procent te vertrouwen. Het helpt het onderzoek in ieder geval een stuk verder en zo kunnen in de toekomst veel matchfixing schandalen achterhaald worden.

Het systeem werkt nauw samen met meer dan 450 bookmakers, hierin zitten goksites, loterijen en online weddenschappen. De bookmakers zijn afkomstig van Europa en Azi??. Met dit systeem worden meer dan 65.000 wedstrijden per jaar onder toezicht gehouden. Dit gebeurt met 30 hoog opgeleide handelsanalisten, die verspreid zitten over 3 kantoren in de wereld. Zij worden ondersteund door meer dan 2500 scouts en 150 freelance correspondenten over de hele wereld. Al deze ‘onderzoekers’ hebben een ruime ervaring op het gebied van matchfixing. Zo kunnen verdachte weddenschappen worden achterhaald.
Dagelijks worden er nieuwe wijzigingen aangevoerd aan het BFDS. De BFDS bestaat uit mensen van die afkomstig zijn uit een breed scala van markten. Zo zijn teams die veel kennis hebben op de markt van de gokwereld en andere teams die alles weten over de sport zelf, dus het team nieuws, lokale geruchten en wedstrijdacties. Met behulp van deze teams kan de BFDS snel een conclusie trekken over de betrouwbaarheid van een wedstrijd. Als er een wedstrijd is die verdacht wordt van fraude, dan kan er een verslag worden opgesteld binnen 72 uur. Dus door een uitstekend platform kan matchfixing grondig worden onderzocht en kunnen de matchfixers gepakt worden.

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.