Essay: Essay: Als je tijdens de kerstdagen in de Verenigde Staten verblijft…

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 3 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 13, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: Als je tijdens de kerstdagen in de Verenigde Staten verblijft...
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 630 words. Download the full version above.

Als je tijdens de kerstdagen in de Verenigde Staten verblijft kun je beter je zonnebril meenemen. Overal waar je komt in Amerika zie je de huizen rijk versierd met kerstpoppen en vrolijke verlichting. Het is het land waar kinderen in Santa Claus en kerstelven geloven. De Amerikanen vieren kerstmis heel erg uitgebreid want, daar kent men geen tweede kerstdag!

De Verenigde Staten kent vele verschillende soorten kersttradities dat komt doordat Amerika multicultureel is. Maar een ding is zeker, kerstmis is een familiefeest dat door veel mensen uitbundig gevierd wordt. Veel christenen gaan op kerstavond naar de kerk voor de nachtmis. Joodse families vieren daarentegen geen kerst maar Chanoeka dat is het feest van de lichtjes en is rond dezelfde tijd als Kerst. De Afro-Amerikanen vieren het Afrikaanse feest Kwanzaa dat is het feest van het leven. Dat wordt gevierd tussen 26 december en 1 januari.
In de Verenigde Staten, gaan elk jaar na Thanksgiving* de meeste mensen langzaam weer beginnen met de betreffende voorbereidingen voor Kerst. Ze gaan beginnen met het versieren van hun huis en/of straat. “Hoe gekker hoe beter” vinden veel Amerikanen en dat doen ze door middel van het ophangen van duizenden lampjes rondom en op het huis, nepsneeuw (als er geen sneeuw is), een grote slee in de tuin, opblaaspoppen, verlichte borden en teksten. In de Verenigde Staten houden sommige staten zelfs een versierwedstrijd: wie zijn huis het mooist versierd heeft, wint dan een geldprijs.

Het huis wordt van binnen net zo gezellig en mooi ingericht als buiten. Er staat een mooie kerstboom versierd met veel lampjes, kerstballen, kerstster als piek en natuurlijk ook met snoepjes zoals Candy Canes**. Onder de kerstboom is er ruimte vrijgelaten voor de cadeautjes die Santa Claus daar ‘s-nachts neerlegt. Ook zie je vaak dat de mensen mistletoe (in Nederland maretak genoemd) in hun huis hangen, vaak boven de voordeur. Mistletoe staat symbool in Amerika voor vriendschap en geluk. Het grappige van mistletoe in de Verenigde Staten is dat je de persoon mag kussen die onder de mistletoe staat, wat danook volop gedaan wordt. Verder hangen er kerstkousen aan de open haard, die worden gevuld, meestal door de familieleden op kerstavond, met cadeautjes of wat lekkers.
Ook geven veel mensen in de Verenigde Staten een kerstfeestje voor vrienden. Vaak zijn deze gezellige kerstfeestjes themafeestjes. Een bekend themafeestje is de ‘Ugly Christmas Sweater party’, dat is een feestje waarbij het verplicht is om een zo lelijk mogelijke kerstrui aan te trekken, hoe afgrijselijker hoe beter is het motto.
Kinderen in Amerika geloven in Santa Claus een dikke man met een witte baard die samen met zijn hulpelfjes, zijn kerstslee met belletjes en negen magische rendieren op de Noordpool wonen. De man die op Christmasday cadeautjes onder elke kerstboom in Amerika legt, stamt af van de Nederlandse sinterklaas. Toen de Nederlandse migranten rond 1600 in Amerika aankwamen namen ze die traditie mee. Later veranderde de Amerikanen Sinterklaas naar St. A Claus dat nu Santa Claus is geworden
Eten speelt een belangrijke rol tijdens Kerst. Het kerstdiner is niet compleet zonder de kerstkalkoen, ham of eend. Favorieten gerechten zijn: witte broodjes die met boter worden gegeten, aardappel puree, zoette aardappels en macaroni& cheese. Het dessert bestaat meestal uit brownies, cake en taart. Tijdens kerst drinken mensen graag egg nog*** en warme chocolade melk.

* De dag waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. in de verenigende staten wordt deze dag gevierd op de vierde donderdag in november.

** Dat zijn rood met witte wandelstokjes die een pepermuntsmaak hebben, daarmee kun je een verband leggen met de wandelstokken van de herders uit het kerstverhaal.
*** Mix van eieren, room, melk, suiker en brandy.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: Als je tijdens de kerstdagen in de Verenigde Staten verblijft…. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-als-je-tijdens-de-kerstdagen-in-de-verenigde-staten-verblijft/> [Accessed 16-01-21].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.