Essay: Essay: De titel van de film is Razend. Razend is een Nederlandse tienerfilm….

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 6 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: November 2, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: De titel van de film is Razend. Razend is een Nederlandse tienerfilm....
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 1522 words. Download the full version above.

Algemeen
De titel van de film is Razend. Razend is een Nederlandse tienerfilm. Het is gebaseerd op het verhaal dat is geschreven door Carry Slee. De eerste premi??re werd gehouden op 12 oktober 2011. De filmregisseur is Dave Schram. De hoofdrolspelers van deze film zijn Roosmarijn en Sven. Roosmarijn wordt gespeeld door Abbey Hoes en Sven wordt gespeeld door Ko Zandvliet.

Sven is een 14-jarige jongen die thuis wordt mishandeld door zijn vader Wim. Zijn broer Lennart is in zijn vaders ogen veel beter is dan Sven en krijgt daardoor veel meer aandacht. Sven wil later regisseur worden, hij oefent dagelijks door zijn vrienden te filmen tijdens het freerunnen1. Sven is verliefd op een meisje uit zijn klas, Roosmarijn. Zijn beste vriend Bart komt met een idee om een film te maken met Roosmarijn in de hoofdrol en Sven als regisseur, zodat hij Roosmarijn beter kan leren kennen. Sven vindt het stiekem best wel leuk, dus Sven gaat een film maken met als hoofdrolspeelster Roosmarijn. Soms heeft Sven het even genoeg met zijn vader en dan gaat hij naar het huis van zijn Oma. Eenmaal als Sven thuis komt van zijn oma, lijkt Bart niet veel interesse meer in hem te hebben, hij kwam steeds maar niet opdagen en nam zijn telefoon niet op.
Roosmarijn komt tegenover een groot probleem: haar wiskundeleraar zit vaak tijdens de les aan plekken op haar lichaam en daardoor weigert ze om naar haar wiskundelessen te gaan. Als haar vriendinnen haar niet geloven dat Rob aan haar zit, kan ze dat niet hebben. Sven beschuldigt Rob, de wiskundeleraar, bij de directeur dat hij aan meisjes zit maar de directeur gelooft dat helemaal niet. Sven wordt van de school geschorst. Als hij thuis komt is het flink mis, zijn vader is woedend op hem en wilt niet meer praten tegen zijn eigen zoon. Sven besluit om weg te lopen.
Op school komt er een meisje naar Roosmarijn toe en vertelde dat zij ook werd lastiggevallen door Rob. Samen komen ze in opstand en gaan ze naar de directeur: Rob wordt door de politie opgehaald en zal niet meer terugkomen. Als Roosmarijn hoort dat Sven voor haar opkwam tijdens de wiskundeles, gaat ze bij hem langs maar hij is niet thuis. Ze vindt op zijn kamer tekeningen van een jongen die in elkaar wordt geslagen.
Sven gaat naar zijn oma; zijn vader is er ook, net als Roosmarijn en Bart, Roosmarijn heeft hem verteld over zijn vader en de tekeningen die hij vond op zijn kamer. Sven bewijst tegenover iedereen dat zijn vader hem in elkaar slaat. Wim beloofde dat hij professionele psychische hulp zal zoeken. Hij beloofde om Sven nooit meer te slaan. De volgende dag, gaat Sven gaat met Bart en zijn vrienden freerunnen1. Hij kwam Roosmarijn tegen, ze gingen zoenen.

Verhaallijnen
In deze film heb je twee verhaallijnen. De eerste gaat over een jongen genaamd Sven die mishandeld wordt door zijn vader. Niemand ligt er echt wakker van. Sven vertelt aan niemand dat hij mishandeld wordt. Hij vertelt het zelfs niet aan z’n oma. Op een gegeven moment verteld hij het z’n oma toch, dat z’n vader hem mishandeld. Zij snapt het wel en niet, want wat die vader van Sven vroeger had meegemaakt is heel erg, hij zag hoe z’n eigen broer dood ging. De vrienden vonden het raar dat Sven soms niet op school kwam en dat hij niet kwam opdagen bij de film die ze wilden maken, maar op het einde van de film snapten de vrienden het wel.
De tweede verhaallijn gaat over een meisje genaamd Roosmarijn. Zij leeft in een normaal gezin en wordt dus ook niet mishandeld door haar ouders. De ouders van Roosmarijn kom je niet tegen in de film. Ze vertrouwt haar beste vriendin Halima en dus vertelt Roosmarijn haar alles, maar tegen andere mensen is ze eigenlijk best wel verlegen. Roosmarijn heeft ook problemen net zo als Sven, maar dan anders. Want op een gegeven moment ging ze niet meer naar de wiskunde lessen. Haar klasgenoten wisten niet waarom, alleen haar beste vriendin wist het. Roosmarijn had het haar namelijk wel verteld, dat ze misbruikt werd door de wiskundeleraar.
Dus, de schrijfster/regisseur had gekozen voor meerdere verhaallijnen. Ze maakte de film iets aangenamer om naar te kijken. De schrijfster/regisseur had hier waarschijnlijk voor gekozen, om het spannender te maken om naar te kijken. Als het bijvoorbeeld alleen om een jongen ging voelden meisjes zich misschien achtergesteld.

De 14-jarige Sven (is de belangrijkste persoon in deze film. Sven is een zachtaardige, creatieve en zelfverzekerde jongen die droomt om later regisseur te worden. Hij maakt dagelijks met vrienden free running video’s zodat hij zijn filmvaardigheden kan verbeteren. Sven is in zijn familie de enigste die durft op te komen tegenover zijn vader die hem dagelijks mishandelt. Zijn broer Lennart geeft niks om Sven, hij is continue bezig met het zwemmen. Sven is daarentegen ook een beetje bang. Een goed voorbeeld is dat Sven soms niet durft de woonkamer in te gaan omdat hij bang is dat zijn vader boos reageert terwijl hij niks doet. Sven heeft bruine ogen. In de film komt er niet een groot verschil van Sven zijn uiterlijk. Hij heeft bruin haar en draagt vaak een spijkerbroek en een T-shirt of vest.

De 14-jarige Roosmarijn (Abbey Hoes) speelt ook een erg belangrijke rol in de film. Roosmarijn is heel erg open maar aan de andere kant ook best verlegen. Roosmarijn vertelt bijna alles aan haar vriendinnen. Roosmarijn wil later actrice worden en dat ze Sven leuk vindt en dat hij ook nog later films wil maken ook komt haar eigenlijk goed uit. Wat haar minder goed uitkomt is dat ze een leraar Wiskunde heeft die iets te dicht bij haar komt wat zij zeker niet fijn vindt. Roosmarijn draagt vaak in de film een spijkerbroek. Ze heeft bruine ogen en haar haren zitten in een ‘pony’. De band tussen Roosmarijn en Sven is dat ze beiden verliefd op elkaar zijn maar allebei het van elkaar niet weten. Vlak voor het einde van de film komen ze erachter dat ze echt van elkaar houden. Sven en Roosmarijn maken samen een film, ze spreken vaak af etc. Sven was ook de enige die durfde op te komen tegenover Rob, zijn wiskunde leraar in verband dat Rob lichamelijk contact had met Roosmarijn.

De 56-jarige Wim (Sander de Heer) is de vader van Lennart en Sven. Wim is zeker niet wat je noemt een sympathiek persoon. Hij denkt weinig over beslissingen na en denkt dat hij alles kan maken wat hij wilt.

In de film heb ik een aantal kenmerken gezien waardoor ik weet waneer het verhaal zich afspeelt. Het eerste wat mij erg opviel was dat Sven gebruik maakte van een digitale camera om zijn film op te nemen. Dat betekent dat de film opgenomen is tussen 1990 en 2015, want in 1990 kwam de eerste digitale camera op de markt. Om toch specifieker te weten rond welke tijd de film opgenomen is moeten we naar meer details kijken. Sven belt regelmatig met zijn vrienden en Roosmarijn. In de film zag ik dat hij gebruik maakte van een iPhone (?? Apple Inc.) en dat betekent dat de film is opgenomen tussen 2010 en 2015 omdat Sven gebruik maakte van een iPhone 4 ‘ volgens mij ‘ en die kwam in 2010 op de markt.

De muziek in de film speelt een grote rol. Muziek heeft enorm veel invloed op beeld en dat zie je vooral in de film ‘Razend’. De muziek in deze film brengt op sommige moment extra spanning erin of het maakt het na juist wat rustiger in de film. Wij vonden de muziek die er gebruikt werd erg goed omdat het de sfeer in de film gelijk helemaal veranderde en daardoor maakte het erg meeslepend. Een goed voorbeeld wanneer de muziek die gebruikt werd en erg veel invloed had was het moment toen Wim, de vader van Sven, de camera van Sven wilde gebruiken om mee te nemen naar Duitsland naar Lennart zijn zwemtoernooi maar Sven dat helemaal niet wilde. Sven zag dat zijn camera niet meer op zijn kamer lag dus ging hij op zoek maar kon hem niet vinden. Op het laatste moment wanneer Lennart en Wim en auto in wilde stappen zag Sven dat Wim de camera in zijn handen had. Sven was woedend. Hij trok de camera uit de handen van zijn vader en probeerde naar zijn kamer te rennen. Helaas was hij niet snel genoeg, Wim wilde perse de camera, geen twijfel wat. Net op het moment toen Sven op de eerste traptrede wilde staan, sloeg zijn vader Wim met een harde vuist tegen zijn voorhoofd aan. Het bloed stroomde uit zijn neus. Net op het moment toen Sven de vuist tegen zijn voorhoofd aankreeg kwam er een stukje muziek de intensiteit erin bracht. Het maakte het een stuk spannender. Ik zou denken dat als er geen muziek op dat stuk afgespeeld zou zijn, dan zou het een stuk minder spannend zijn en saaier.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: De titel van de film is Razend. Razend is een Nederlandse tienerfilm….. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-de-titel-van-de-film-is-razend-razend-is-een-nederlandse-tienerfilm/> [Accessed 13-08-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.