Essay: Essay: In Noorwegen gebruiken ze de Noorse kroon….

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 16, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: In Noorwegen gebruiken ze de Noorse kroon....
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 385 words. Download the full version above.

Geld

Een Noorse kroon (NOK) is ongeveer 12 cent. Een heel brood kost in Noorwegen tussen de 18 en 30 kroon dus dat is 24 kroon x 12 cent=’2,88 dat is ongeveer even veel als in Nederland.

Sport

In Noorwegen speelt sport een zeer belangrijke rol, de wintersporten zijn vooral populair. Langlaufen, alpineski??n en schaatsen zijn de bekendste. Maar er zijn natuurlijk ook zomersporten zoals voetbal. De mannen hebben bij het voetbal een bescheiden plaats maar de vrouwen doen het veel beter; ze horen bij de wereldtop. Niet alleen voetbal is populair, ook zaalsporten als handbal, unihockey (een soort zaalhockey) en volleybal zijn belangrijk voor Noorwegen. Van deze is handbal de populairste.

Eten en drinken
In een ander land eet men andere dingen en heeft men andere gebruiken. In noorwegen eten ze veel zeedieren om dat ze die zelf kweken. Bijvoorbeeld zalm en garnalen. Maar ze eten ook (voor ons) rare dingen zoals: gerookte en gezouten zeehond en zee-egel. De kuit van de zee-egel is even duur als de duurste kaviaar die wereldwijd geserveerd wordt. Ze eten natuurlijk ook veel vlees zoals: hert, eland en rendier. De Noren zijn echte zoetekauwen zoete broodjes en taarten worden veel gegeten, maar er zijn ook zoete soepen en een speciaal toetje met bergbramen. In Noorwegen kunnen ze goed koken, in Oslo zijn meerdere restaurants met Michelin sterren. Drank is heel duur vanwege de enorm hoge belasting op alcohol. Het is een echte luxe.
Nationale feestdagen
In Noorwegen vieren ze heel veel feesten die wij ook vieren zoals: Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Kerstmis vieren ze ook alleen dan veel uitgebreider, want de winters zijn donker en lang en Kerstmis is het feest van het licht. Het land heeft een nationale feestdag; 17 mei (Syttende mai of Grunnlovsdag ) dan wordt herdacht dat de Noorse grondwet is goedgekeurd. De Noorse kinderen dragen dan nationale klederdracht en ze lopen in een optocht. In Oslo gaat de optocht langs het koninklijk paleis, en daar staat de koninklijke familie op het balkon hen toe te zwaaien. Drie weken voor 17 mei begint Russ. Dat is een feest van middelbare scholieren die afscheid nemen van hun middelbare schooltijd. Ze dragen dan rode en blauwe broeken, het feest eindigt op 17 mei.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: In Noorwegen gebruiken ze de Noorse kroon….. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-in-noorwegen-gebruiken-ze-de-noorse-kroon/> [Accessed 11-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.