Essay: Wanneer Wies fietst op de Wesselaan... - Essay Marketplace

Essay: Wanneer Wies fietst op de Wesselaan…

Wanneer Wies fietst op de Wesselaan, hoort ze een scooter achter zich rijden. Zodra de scooter dichter bij haar is maken Wies en de scooter bestuurder een beetje contact. Maar wanneer de scooter voorbij haar rijdt, stopt de scooter op eens. En begint de berijder van de scooter Wies uit te schelden omdat ze aan de verkeerde kant van de weg reed. Wanneer Wies terugscheldt stapt de jongen van zijn scooter af en bedreigt Wies met een mes. Hij neemt Wies de bosjes in en verkracht haar. Wanneer de jongen weg is strompelt ze naar de zijkant van de weg. Ze heeft veel pijn in haar enkel, daarom loopt ze zo moeilijk. Een auto die voorbij rijdt ziet haar strompelen en brengt haar naar huis. Wies vertelt alles aan haar ouders, die het vervolgens weer aan de politie vertelde. Er wordt veel onderzoek gedaan en er worden veel vragen aan haar gesteld. Hierdoor voelt ze zich echt verschrikkelijk.
Isis fietst samen met haar vriendin Simone terug naar huis van de tennis. Het laatste stuk moet Isis alleen fietsen. Onderweg ziet ze opeens een gele scooter langs de weg. Ze stopt even met fietsen en kijkt naar de scooter. Even later hoort ze ook geschreeuw uit de bosjes. Ze is bang en kijkt niet wat er aan de hand is. Ze fietst snel weer door naar huis. Ze hoort achter haar het geluid van de scooter en wordt nog banger en fietst nog sneller door. De persoon op de scooter pakt haar schouder vast. De jongen vertelt haar dat ze niks tegen niemand mag vertellen. Want anders zou er meet haar hetzelfde gebeuren. Daarna fietst ze zo snel mogelijk weer naar huis. Ze doet alsnog aangifte en vraagt zich af hoe het met het meisje gaat. Ze weet ook bijna 100 procent zeker dat ze de jongen op de scooter ergens van herkent. En dan opeens weet ze het weer. De jongen van de scooter is de pizzabezorger!
De jongen op de scooter heet Spike. Zijn vrienden vroegen of hij nog wat met ze wou drinken. Onderweg naar zijn vrienden werd Spike aangehouden. Hij is bang dat de politieagent weet wat hij gedaan heeft. Maar gelukkig werd hij alleen aangehouden omdat hij geen licht had.
De politie gaat nu Spike aanhouden. Dat doen ze door hem te lokken naar pizzeria. Als Spike onderweg naar de pizzeria is wordt hij vastgepakt door twee agenten en worden boeien om zijn polsen vast gelegd. Hij is aangehouden door poging tot verkrachting.
Dan moet Wies weer terug naar het bureau om de dader aan te wijzen. Ze herkent Spike meteen. Een vriend van Wies, Kay, vraagt aan Wies of ze mee gaat naar een feest. Ze heeft wel zin om iets te doen na die gebeurtenissen. Op het feest komt er een meisje naar Wies toe. Het is Isis. Ze vertelt aan Wies dat ze heeft gezien wat er gebeurd is en meteen aangifte heeft gedaan. Wies en Isis vinden het leuk om met elkaar te spreken dus spreken ze na het feest nog met elkaar af.

Review this essay:

Name
Rating
Your review: (optional)

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.