Essay: Essay: Ze hebben beide de Fashion Design aan de Hogeschool…

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 3 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 16, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: Ze hebben beide de Fashion Design aan de Hogeschool...
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 692 words. Download the full version above.

Ze hebben beide de Fashion Design aan de Hogeschool voor Kunsten in Arnhem gestudeerd. Viktor & Rolf hebben elkaar dus op de Hogeschool ontmoet en raakten bevriend. Hun eerste samenwerking begon bij hun afstudeeropdracht en in 1992 studeerden ze hiermee samen af.

Ze vonden beide dat er in Nederland op het gebied van mode niet veel mogelijk was en vertrokken naar Parijs, met als droom om hun eigen mode huis op te richten. Ze begonnen in Parijs gelijk aan hun eerste collectie waarin ze hun frustraties als twee nieuwe ontwerpers in hadden verwerkt. De collectie bestond uit ‘Marie-Antoinette’-achtige baljurken met gaten. Met deze eerste collectie vielen ze erg op en wonnen gelijk al de drie prijzen van de belangrijkste modewedstrijd ter wereld.

In 1996 maken Viktor & Rolf een seizoen lang geen nieuwe collectie. Ze protesteren tegen ‘de druk’ om elke zes maanden een nieuwe collectie te produceren. Nadat ze besloten hadden om geen kleding meer te produceren hebben ze een ander product ontworpen, namelijk hun eerste parfum ‘Le Parfum’. Deze parfum kon niet geopend worden en was dus geurloos. De achterliggende gedachte voor het ontwerpen van zo’n product, was dat de mode naar hun idee te vluchtig en te commercieel geworden was. Het seizoen daarna ontwierpen Viktor en Rolf weer allerlei collecties die wereldwijd veel belangstelling kregen.

In 2004 kwam het eerste ‘echte’ parfum van Viktor & Rolf op de markt; de Flowerbomb! De Flowerbomb is een vrouwelijke geur en wordt vergeleken met een explosie van bloemen. De gedachten die Viktor & Rolf bij deze parfum hadden was, van iets negatiefs, iets positiefs maken.

Sindsdien bleven Viktor & Rolf maar groeien en ontwierpen naast kleding ook schoenen, accessoires en andere vrouwelijke (Flowerbomb, Eau Mega, BonBon) en mannelijke (Antidote, Spicebomb) geuren.

Viktor & Rolf ontwerpen kleding dat chic en draagbaar is maar ontwerpen ook kleding dat alleen op modeshows gepresenteerd kan worden. Bij ‘?n van de collecties van het heden hebben ze hun inspiratie van hun allereerste collectie weer opgepakt; de baljurk met gaten, dit heeft weer wereldwijd erg in de belangstelling gestaan.

Viktor & Rolf zijn erg gelukkig met wat ze tot nu toe bereikt hebben. Hun namen en merk zijn erg bekend geworden. Het doel van Viktor & Rolf is verder nieuwe winkels openen, meer collecties ontwerpen en een modehuis nalaten dat zonder hen kan voortbestaan.

De producten die Viktor & Rolf hebben ontworpen zijn voor modeliefhebbers, studenten die studeren aan de mode academie, mode shows of mode ontwerpers. Daarnaast zijn alle dames en heren hun doelgroep omdat ze geuren, accessoires en kleding voor zowel vrouwen als mannen ontwerpen.

Promotie voor het product
Viktor & Rolf zijn al vanaf het begin van hun carri??re als ontwerpers wereldwijd erg beroemd geworden. Ze staan vooral bekend om hun nieuwe idee??n en alternatieve blik op de modewereld. Op modeshows waarin de collectie van Viktor & Rolf wordt getoond, is te merken dat ze dol zijn om kleding te ontwerpen dat de aandacht trekt. Ze hebben een bepaalde stijl dat hun uniek maakt en ontwerpen kleding van goede kwaliteiten.

Tevens zijn diverse beroemdheden dol op de creaties van het succesvolle duo Viktor & Rolf. Zo dragen pop en mode iconen Lady Gaga en Rihanna regelmatig kleding die is ontworpen door Viktor & Rolf. Dit is iets om trots op te zijn.

Viktor & Rolf vertegenwoordigen Nederland in de internationale mode sector. Het is een product van Nederlandse oorsprong en dat moeten we als Nederlanders allemaal steunen.

Viktor & Rolf zijn begonnen met het ontwerpen van kleding vervolgens geuren voor vrouwen en mannen en accessoires. We denken dat ze oneindig succes zullen hebben doordat ze steeds met nieuwe leuke idee??n verschijnen.

De geur Flowerbomb en BonBon die ze hebben ontworpen hebben maanden in de toplijst bij parfumeries gestaan. De meeste reviews over de geuren van Viktor & Rolf zijn erg positief. Velen vinden het lekker ruiken en dat de geur lang te ruiken blijft. Wij zelf gebruiken het geurtje Flowerbomb ook af en toe en vinden ook dat de geur niet snel verdwijnt zoals bij andere parfums. Om deze reden worden de geuren van Viktor & Rolf vaak geadviseerd.

..

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: Ze hebben beide de Fashion Design aan de Hogeschool…. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-ze-hebben-beide-de-fashion-design-aan-de-hogeschool/> [Accessed 03-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.