Essay: Essay: Mehdi is een Marrokaans jongetje van tien jaar…

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 16, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: Mehdi is een Marrokaans jongetje van tien jaar...
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 421 words. Download the full version above.

Mehdi is een Marrokaans jongetje van tien jaar. Hij is dol op lezen en heeft een rijke fantasie. Hij heeft een beurs gekregen om naar een Franse school te gaan. Hij wordt gebracht door Moktar, een soort oom, op dat moment beidt zijn avontuur. In de auto onderweg naar de grote stad ziet hij allerlei vreemde dingen.
Hij woont in een klein dorpje in het Atlasgebergte. Op de school, die staat in Casablanca, is alles totaal anders dan wat hij gewend is. Hij probeert alles wat er gebeurt, met behulp van de vele boeken die hij gelezen heeft, te verklaren.
Hij voelt zich er niet erg op zijn gemak, maar door over dingen te fantaseren gaat hij zich steeds iets beter voelen.
De Fransen vinden hem onbelangrijk en kijken een beetje op hem neer. Hij is bijvoorbeeld de beste toneelspeler van de klas, maar toch krijgt hij niet de hoofdrol als engel. Engelen zijn namelijk blond. Je krijgt het gevoel dat hij hierdoor een soort wordt afgezonderd van de rest.
Hij voelt zichzelf ook een beetje een buitenstaander. Hij kent de luxe van de andere Franse kinderen op de school niet, zijn ouders zijn niet rijke en belangrijk zoals de ouders van de anderen.
De andere kinderen gaan in het weekend naar huis. Hij kan dat natuurlijk niet. Hij heeft een vriend, Dennis, daar mag hij in weekend naartoe. Als hij daar is kijkt hij zijn ogen uit. het huis ziet er prachtig uit.
Op een gegeven moment komt zijn moede hem ophalen om naar de bruiloft van een achternicht te gaan. De bruiloft eindigt in een gevecht tussen de Families van de brui en de bruidegom. Dit maakt het verschil tussen zijn oude leven en de beschaafde Fransen nog duidelijker.
Mehdi schaamt zich voor zijn afkomst en hij probeert het te verbergen.
Aan het einde van het jaar is er een prijsuitreiking. Zijn moeder komt en Mehdi wint een prijs, hij is een van de beste leerlingen van de school. Alle leraren komen daarna nog even naar zijn moeder toe om te vertellen dat hij een hele slimme jongen is. Zijn moeder is ontzettend trots op hem. Als Mehdi dat ziet, ziet hij in dat hij zich niet hoeft te schamen voor waar hij vandaan komt. Mehdi gaat met zijn moeder mee naar huis. Ze lopen hand in hand de school uit. Dat was zijn jaar bij de Fransen.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: Mehdi is een Marrokaans jongetje van tien jaar…. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-mehdi-is-een-marrokaans-jongetje-van-tien-jaar/> [Accessed 10-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.