Essay: Tim Krabbe - Vertraging is geschreven in 1994 en is... - Essay Marketplace

Essay: Tim Krabbe – Vertraging is geschreven in 1994 en is…

1. Algemeen
Tim Krabbe – Vertraging is geschreven in 1994 en is uitgegeven door uitgeverij Bert Bakker te Amsterdam. Dit boek is de 12de druk en is uitgegeven in 1999. Het boek heeft 145 bladzijdes.

2. Samenvatting
Als schrijver Jacques Bekker zijn vlucht mist op Sydney Airport gaat hij een ‘duivel uibannen’. Toen hij jong was had hij een meisje ontmoet in Oostende in Belgi??, daarmee had hij de beste avond van zijn leven en voor de eerste keer seks. Toen hij haar later probeerde op te zoeken was dit niet helemaal gelukt en ze groeide uit elkaar. Hij wist dat ze in Sydney woonde en ging haar opzoeken. Voordat hij het wist waren ze op de vlucht het meisje Moniek Ilegems nu uitgegroeid tot succesvol zakenvrouw had gefraudeerd en was op de vlucht geslagen hierin sleurde ze Jacques met zich mee. Ze laten valse identiteitsbewijzen aanmaken en veranderen hun uiterlijk, samen trekken ze rond in een Ford met Moniek’s laatste 100.000 dollar. Als ze erachter komt dat haar rekening in Zwitserland is opgezegd door haar zakenpartner en ze worden beroofd van hun laatste geld ziet ze het niet meer zitten. Ze trekken naar een groot leegstaand en afgezonderd huis genaamd Fort Madness. Jacques word wanhopig en vraagt zich af of hij zijn geliefde in Nederland nog ooit zal zien. Hij maakt een plan en ontsnapt alleen dan als alles lijkt te gaan werken word hij gevonden door Moniek. Hij moet mee als hij weigert ondanks dat een pistool op hem gericht is gebeurt het ondenkbare. Moniek richt het pistool op zichzelf en schiet. Jacques sleurt haar in de auto en probeert haar te verstoppen hij wordt gepakt door de politie en moet naar de gevangenis. Het boek eindigt met een terugblik naar Oostende en laat zien hoe Moniek afscheid nam van Jacques en de rede waarom hij haar ging zoeken.

3. Analyse
Het thema gaat over zelf keuzes maken, Moniek maakt de meeste keuzes en Jacques loopt er een beetje achteraan maar dan op het moment dat Jacques de keuze maakt niet meer mee te gaan maakt Moniek de ultieme keuze zelfmoord.

De titel vertraging heeft te maken met het feit dat hij vertraging heeft in Sydney die vertraging gebruikt hij om Moniek op te zoeken en een heel nieuw avontuur is geboren.

De belangrijkste personages zijn Jacques Bekker en Moniek Ilegems, zij is een belangrijke zakenvrouw die op de vlucht is voor de politie ze heeft fraude gepleegd. Hij is een Nederlandse schrijver die in Sydney was op reis met een groep, toen er vertraging was wilden hij haar opzoeken en zo begon alles.

Het speelt zich af in het heden, en in Australi??. Ook een deel speelt zich af in het verleden toen ze nog jong waren dit speelt zich af in en rondom Oostende (B).

Het perspectief is geschreven in de ik vorm. Alles is gezien vanuit het perspectief van Jacques Bekker en hoe hij het beleefd. Soms lijkt het alsof een verhaal verteld wordt maar het is duidelijk in de ik vorm geschreven.

4. Eigen mening
Ik vond het boek moeilijk te lezen op het begin, het leek alsof simpele dingen zoals een beschrijving van een straat uitgelegd moest worden in 15 bladzijdes. Dit zorgde ervoor dat ik mijn concentratie verloor en het moeilijk te lezen was. Later raakte ik gewent aan deze schrijf stijl en was het makkelijker voor me om het te lezen. Al met al was het boek zelf wel leuk….

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.