In deze concurrentieanalyse kunt u lezen wat de kerncompetenties, de merknaamstrategie, de merkenportfolio, de doelgroep, hoe Transavia opereert, de positioneringsgrondslag, de betekenisladder, de Pod’s en de Pop’s, de communicatiestrategie, de merkessentie en de bewijsvoering van Transavia is. - Essay Marketplace

In deze concurrentieanalyse kunt u lezen wat de kerncompetenties, de merknaamstrategie, de merkenportfolio, de doelgroep, hoe Transavia opereert, de positioneringsgrondslag, de betekenisladder, de Pod’s en de Pop’s, de communicatiestrategie, de merkessentie en de bewijsvoering van Transavia is.

1. Kerncompetenties

In dit hoofdstuk zijn de historie, de bedrijfsoriëntatie, de kerncompetenties, de visie en missie, de cultuur en de organisatie-klantwaarden van Transavia beschreven.

1.1 Historie

Transavia is eind 1965 opgericht door een Belgische en een Schotse particulier onder de naam Transavia Limburg N.V. zij hadden Maastricht Aachen Airport als thuisbasis. Vanaf 14 november 1966 kreeg Transavia een chartervergunning om vanaf Schiphol te vliegen. De eerste vlucht vond op 16 november 1966 plaats onder de nieuwe naam Transavia Holland. Sinds de jaren tachtig is de maatschappij actief als chartermaatschappij in Europa en omstreken. Tot 1986 heette het bedrijf N.V. Transavia Holland, daarna werd de naam Transavia Airlines CV in gebruik genomen, omdat er toen ook lijndiensten werden gevlogen. In december 2004 werd de naam veranderd in Transavia.com. zij gingen zelf meer tickets via internet verkopen, waardoor de website Transavia.com belangrijk werd. In 2015 is er een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. De naam is gewijzigd naar Transavia in plaats van Transavia.com. Er is een nieuw logo gekomen en de vliegtuigen hebben een nieuw uiterlijk gekregen.

Transavia behoort tot de AIR FRANCE KLM Groep, zij horen hierdoor tot de grootste luchtvaartgroep van Europa. Sinds 2003 zijn zij een volledige dochteronderneming van KLM. Ruim 50 jaar brengen zij passagiers met veel plezier naar de mooiste zakelijke-en vakantiebestemmingen in Europa. Transavia gebruikt Schiphol, Rotterdam, München en Eindhoven als thuishavens. Zij voeren een aantal lijndiensten en charters uit vanaf Groningen. Vanaf 2018 gaat Transavia ook vanaf Lelystad Airport vliegen. Zij vliegen vooral binnen Europa en Noord-Afrika.

1.2 Bedrijfsoriëntatie

Transavia wil erg graag groeien in Europa. De vloot moet geleidelijk groter worden. Over vijf jaar wil Transavia tien miljoen passagiers per jaar vervoeren. Ook willen zij dan één miljard euro omzet halen. Transavia richt zich op een marktgeoriënteerde organisatie, omdat zij inspelen op de wensen en behoefte van de passagiers en hierdoor kunnen zij groeien en over vijf jaar hun missie halen.

1.3 Kerncompetenties

Transavia is betrokken bij de passagiers, klantgericht, online te vinden via Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, WhatsApp en Google plus. Ook heeft het personeel vakmanschap. Het personeel laat zien dat hij erg trots en enthousiast zijn om bij Transavia te mogen werken. Het personeel is stressbestendig, omdat zij de passagiers rustig moeten houden als bijvoorbeeld turbulentie is.

1.4 Visie & Missie

De visie van Transavia is dat zij over vijf jaar tien miljoen passagiers vervoeren en één miljard euro omzet behalen. Transavia richt zich op maatschappelijk verantwoord ondernemen in haar bedrijfsvisie en wil dit steeds verder uitbreiden. Zij zien als bedrijf de verantwoordelijkheden en staan open voor hetgeen dat maatschappelijk naar hen verlangd wordt.

Al 50 jaar vliegt Transavia de passagiers met heel veel plezier naar de leukste bestemmingen in Europa. Service, gastvrijheid en betaalbaar vliegticket voor iedereen; dat is waar Transavia voor staat. Deze belofte wil Transavia in de toekomst blijven waarmaken.

1.5 Cultuur

Transavia is een bedrijf met een prestatiecultuur. Dit is terug te vinden bij bedrijven die marktgeoriënteerd zijn. Transavia wil zichzelf elke keer verbeteren, zij zijn hier competitief in. De medewerkers moeten blijven presteren om het beste in Transavia naar boven te halen. De medewerkers worden aangesproken op hun prestaties en gedrag. Er worden hoge eisen aan de medewerkers gesteld. De kans is groot dat als een medewerker geen promotie maakt, deze zal moeten vertrekken.

1.6 Organisatie-en klantwaarden

Aangezien Transavia een marktgeoriënteerde organisatie is, ligt de focus op klanten en concurrenten. De merkwaarden zullen dus overlappen met de klantwaarden. De medewerkers van Transavia zijn erg gastvrij en klantgericht, omdat zij de passagiers om hun gemak willen stellen. De medewerkers zorgen ervoor dat zij verbonden zijn met de passagiers en dat de passagiers zich veilig voelen.

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.