Essay: Lea Meyer-Cornelissen is een gelukkige …

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 3 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 18, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Lea Meyer-Cornelissen is een gelukkige ...
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 676 words. Download the full version above.

Lea Meyer-Cornelissen is een gelukkige huisvrouw die 31 jaar is en en alles heeft. Een leuke man, een leuke baan, veel geld en een mooi huis. Ze kan vanalles doen wat haar hartje begeert en en geniet van haar leven. Ze tennist heel veel met haar vriendinnen waar ze heel erg van kan genieten.

Op een dag besluit Harry haar man dat hij wel een kind met haar wil. Lea denkt eerst aan een adoptiekindje, maar haar man Harry wil zelf een kind maken bij Lea. Lea stemt dit toe. Ze word zwanger van een zoontje. Alles ziet er nog heel goed uit en de zwangerschap verloopt volgens het boekje. Er treden geen complicaties op en het ziet er naar uit dat de bevalling ook goed en soepel zal verlopen.
De lesbische voedvrouw van Lea (Machteld) heeft Lea een thuisbevalling aangepraat, maar de weeen zetten maar niet door en in deze situatie te hebben gezeten gaat ze alsnog naar het ziekenhuis.
Uiteindelijk verloopt de bevalling heel anders dan verwacht. De bevalling gaat moeizaam en wordt heftig. Lea gaf van te voren in het ziekenhuis al aan dat ze een keizersnee wilde omdat ze het niet ziet zitten om via de natuurlijke weg te bevallen. Toch vinden de verloskundige en de gynaecoloog dat ze gewoon via de natuurlijke weg moet gaan bevallen. De baby wordt uiteindelijk via de natuurlijke weg gehaald door schaar, pomp en tangen. Lea is met de schaar ingeknipt, omdat de bevalling vermoeiend liep. Onder de bevalling liep Lea al een haat op tegenover haar zoontje ‘Harry Junior’.
Na de bevalling was iedereen in de omgeving van Lea helemaal in de wolken over Harry junior, behalve Lea zelf.
Lea beland in een postnatale derpressie en ze is zichzelf helemaal kwijt. Ze besluit op een duur Harry Junior op zolder in een tas te leggen. Lea probeert Harry Junior te doden. Ze wil het leven van vroeger weer terug hebben. Toen Harry haar man hierachter kwam belde hij gelijk de politie. Omdat Lea ook heel ander gedrag vertoont waar haar omgeving al eerder achter kwam dan zij zelf wordt ze opgenomen in een psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Hier brengt ze de eerst paar maanden door. Ze wordt eerst geholpen door medicijnen die ze niet wilde slikken. Lea is het er niet mee eens dat ze een psychose heeft en ze laat daarom zien dat het goed met haar gaat. Uiteindelijk legt ze zich er wel bij neer en gaat ze medicijnen slikken. Ze mag uiteindelijk weer naar huis en op goede advies van haar vriendin liet ze zich opnemen in een kliniek. Toen ze in een kliniek werd opgenomen belande ze uiteindelijk in de behandelkamer van de psycholoog Beau van Kooten.
Beau wil Lea overtuigen dat de zelfmoord van haar vader, 20 jaar geleden toen Lea 13 jaar was de oorzaak is van haar depressie. Ze heeft dit nooit goed kunnen verwerken.
In de loop van de tijd na vele gesprekken heeft Lea een hele goede band met Beau opgebouwt.
Omdat Lea nooit de dood van haar vader goed heeft kunnen verwerken door te rouwen gaan ze dit samen doen. Hierdoor moet Lea verschillende fases doorlopen. Om goed te kunnen rouwen gaat ze naar de van de moeder van Beau van kooten haar psychiator. Op een gegeven moment begint Lea te rouwen en te praten met mensen in haar omgeving om haar heen. Harry de man van Lea snapte niks van het verdriet. Hij vind dat Beau van Kooten zich aanstelt.
Uiteindelijk loop de relatie tussen Harry en Lea ook helemaal mis, omdat ze elkaar niet begrijpen.
Uiteindelijk komt alles toch weer goed met Lea. Lea begint weer normaal gedrag te vertonen en ze begint toch van haar zoontje Harry Junior te houden.
Ze word weer een goede moeder en een goede echtgenoot. Ze heeft de dood van haar vader ook kunnen accepteren, waardoor ze het het leven van een goede huisvrouw weer aan kan gaan.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Lea Meyer-Cornelissen is een gelukkige …. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/lea-meyer-cornelissen/> [Accessed 28-09-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.