Essay: Lisa: Is een van de 2 hoofdpersonen.

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 16, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Lisa: Is een van de 2 hoofdpersonen.
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 552 words. Download the full version above.

Ze is een hoofdpersoon, omdat je haar gedachten en gevoelens volgt en je het verhaal door haar ogen meemaakt. Ook omdat een verhaallijn om haar draat, daarin zie je haar gedachten en gevoelens. Je leert Lisa kennen door wat ze doet: ze doet alles wat Mick wil. Ze laat zich bijv. Misbruiken. Door wat ze denkt: Ze denkt de hele tijd na over hoe ze bijv. kan vluchten. Door wat andere personages over hen zeggen of denken: De verteller zegt dat Lisa heel erg bang is, vooral op het begin als ze de was aan het ophangen is en als ze Mick in de mist ziet staan.
Lisa is een round character. Ze heeft veel karaktereigenschappen die uitgebreid worden beschreven omdat je het verhaal via haar ziet. Ze maakt ook een ontwikkeling door, ze is op het begin erg bang voor Kreuger maar later weet ze hoe ze er mee om moet gaan. Lisa heeft een slecht zelfbeeld omdat ze vroeger wat ergs meegemaakt heeft, voorbeeld: Op het begin heeft ze iets naars meegemaakt met haar man Menno en heeft ze een miskraam gehad.
Lisa heeft een paar karaktereigenschappen. Lisa is beschermend, doorzettend en angstig. Ze is beschermend voor haar dochtertje Anouk. Ze wil absoluut niet dat haar iets overkomt. Ze wil liever haar eigen leven geven als die van zichzelf. Zoals in het begin van het boek wordt gezegd is ze waarschijnlijk zo bezorgt omdat ze in het verleden een aantal miskramen heeft gehad en daarom zo bezorgd is over haar. Ze is ook heel doorzettend omdat ze maar blijft doorzetten hoe rampzalig het ook is als er een grote levensgevaarlijke crimineel in je huis is. Ook is ze erg angstig. Ze is bang dat haar iets ergs overkomt. Ze is ook bang, omdat ze gegijzeld word door Mick Kreuger. Ze is moedig, omdat ze bij haar dochter blijft, probeert vol te houden en soms probeert te ontsnappen. Ze is sterk, bijvoorbeeld dat ze zich goed houd voor haar dochtertje als ze is geslagen door Kreuger en dat ze voor haar dochtertje blijft zorgen. Ze is zorgzaam, omdat ze voor haar dochtertje Anouk zorgt.
Ze maakt niet echt een karakterontwikkeling mee. Het gedrag van Lisa is in het verhaal heel verschillend. De ene keer doet ze heel gewoon en rustig tegen Mick en de andere keer probeert ze weer te vluchten voor hem. Lisa wordt beschreven door Senta als ze de fotolijstjes ziet als ‘een knappe blonde vrouw’. Door de manier van denken en doen heb ik het idee dat Lisa rond de 30 jaar oud is.
Het innerlijk krijg je heel erg te weten. Ze is bang en angstig. Ze is bang, omdat ze gegijzeld word met haar dochter Anouk en angstig omdat ze niet weet wat ze moet doen. Lisa heeft een relatie met Menno gehad, deze is uitgegaan maar Menno wil weer terug bij Lisa. Lisa heeft met Mick een dader-slachtoffer relatie. Lisa en Anouk hebben een moeder dochter relatie en samen met Senta heeft Lisa eigenlijk geen directie relatie omdat ze elkaar nog niet kennen en nog nooit hebben gezien. Later als ze samen komen in het huis van Lisa hebben ze een slachtoffer en hulp relatie.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Lisa: Is een van de 2 hoofdpersonen.. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/lisa-is-een-van-de-2-hoofdpersonen/> [Accessed 15-08-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.