Essay: Proloog

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 18, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Proloog
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 509 words. Download the full version above.

Een meisje is op vrijdagmiddag 8 mei 1995 van school op weg naar een afspraak in de Donkere Duinen. Een groen busje stopt naast haar en daarna is ze verdwenen.

Sabine keert na een jaar niet te hebben gewerkt weer terug naar haar werk omdat ze een burn-out had, bij de ABN Amro Bank in Amsterdam. Haar plaats is ingenomen door Renee. Dan ontmoet ze Olaf hij is de systeem beheerder van de ABN Amro bank. Hij is een oude vriend van haar broer. Het klikt tussen hen en ze krijgen een relatie.Sabine krijgt een uitnodiging voor een reunie van haar oude school in Den Helder. Door deze uitnodiging komen er weer herinneringen van haar schooltijd naar boven over haar vriendin Isabel die negen jaar geleden spoorloos is verdwenen. Maar Sabine is veel vergeten over de verdwijning van Isabel. Haar psycholoog heeft haar verteld dat het bij een emotionele gebeurtenis zo kan zijn dat iemand zijn geheugen wist om zichzelf te beschermen. Sabine besluit terug naar Den Helder te gaan. Ze zoekt daar weer wat mensen op en praat hiermee over de verdwijning van Isabel van negen jaar geleden. Langzaam komen de herinneringen terug en komt ze steeds meer te weten van vroeger. Sabine komt steeds meer te weten en komt er op uit dat er al twee verdachten zijn. De eerste is meneer Groesbeek, de concierge van haar middelbare school.Hij bezat een groen bestelbusje. Als Sabine hem na negen jaar weer opzoekt in Den Helder komt ze er achter dat hij zes katten heeft, met namen die veel lijken op de namen van zes meisjes die destijds verdwenen.De tweede verdachte is Olaf, ze ontdekt dat hij op de dag dat Isabel verdween een afspraak met haar had in de Donkere Duinen. Isabel wilde het uit te maken met hem. Als Sabine naar de politie gaat word haar verteld dat ze hier niet veel mee kunnen. Als de re??nie geweest is komen er nog meer herinneringen naar boven, Sabine weet opeens waar Isabel vermoord is. Ze gaat naar de politie en verteld hen dat dat ze moeten graven op een plek in de Donkere Duinen. Als de politie dit gaat doen word het lijk van Isabel gevonden, waaruit blijkt dat ze gewurgd is. Olaf wordt gearresteerd, maar hij ontkent. In de middag is hij al weer vrij wegens gebrek aan bewijzen, hij gaat naar Sabine en wordt zo woest dat hij Sabine bij haar keel grijpt. Op dat moment komt bij Sabine weer een herinnering boven. Ze ziet opeens wie Isabel vermoord heeft.

Epiloog
Voordat Sabine naar Spanje vertrekt rijdt ze naar Den Helder. Ze ziet alles als een film voor zich : Isabel die ruzie krijgt met Olaf, waardoor ze een epileptische aanval krijgt. Ze hoort hoe Isabel haar treitert met de woorden dat Robin haar wel ziet zitten.
Ze ziet hoe ze woedend wordt, ze ziet hoe ze Isabel bij haar keel grijpt en wurgt.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Proloog. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/proloog/> [Accessed 05-08-21].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.