Zoals gewoonlijk had Leonie op vrijdagavond ... - Essay Marketplace

Zoals gewoonlijk had Leonie op vrijdagavond …

Zoals gewoonlijk had Leonie op vrijdagavond afgesproken met Nancy om een film te kijken. Midden in de film kreeg Leonie een telefoontje, ze nam ge??rriteerd op en hoorde alleen maar gehijg. Leonie vertelde het aan Nancy en ze dachten dat iemand uit hun klas een grap wilde uithalen. Een tijdje later ging de telefoon weer. Dit keer hoorde ze een mannenstem zeggen: ‘Ik pak je wel zodra je alleen bent. Ik maak je kapot!’. Maar Leonie werd er helemaal niet bang van, ze begon te schelden tegen de onbekende man en toen hij uiteindelijk niets meer zei legde ze de hoorn neer.

De Soos is de leukste uitgaansplaats in Den Haag en daar gaat Leonie vaak naartoe. Op een avond als haar vriendje Jeroen naar de wc is gaat haar telefoon af, ze neemt op en hoort alweer die krakende mannenstem. Hij zei dat hij altijd alles over haar wist, hij wist waar ze was, wat voor kleren ze aan had en wie bij haar was. Dit keer was Leonie wel een beetje geschrokken.
Vijf dagen gingen voorbij en ze hoorde niets meer van de stalker. Ze dacht dat het nu wel afgelopen was. Toen school afgelopen was, pakte Leonie haar jas en voelde in haar zakken om haar sleutels te vinden. In plaats van haar sleutels vond ze een briefje, van de stalker. Hij zei dat ze een hoer was. Toen Leonie het briefje aan Nancy liet zien, schrok Nancy heel erg. Leonie liet haar beloven dat ze het tegen niemand zou vertellen, want ze dacht dat het beter was als niemand het wist. Het lukte Nancy toch niet om het voor zich te houden en ze vertelde het aan haar moeder. Haar moeder heeft het meteen tegen de ouders van Leonie verteld. Leonie kreeg huisarrest van haar ouders, want haar ouders wilden niet meer dat ze wegging, ze waren bang dat er iets met haar zou gebeuren.
Leonie was boos op Nancy. Na school ging ze naar Jeroen, zonder dat haar ouders het wisten. Leonie heeft het hele verhaal aan Jeroen en zijn broertje Lex verteld.
Nancy had het idee dat de stalker misschien Ren?? was, Leonie had Ren?? een keer afgewezen toen hij haar verkering vroeg. Ze vertelde het meteen aan Leonie en zij dacht dat Nancy gelijk had. Toen ze Ren?? ermee confronteerde ging ineens haar telefoon, het was de stalker. Dus Ren?? kon de stalker niet zijn.
Er gingen weer een paar dagen voorbij en Leonie hoorde niets van de stalker. Tot ze ‘s morgens haar fiets wilde halen en er een schoenendoos onder de bagagedrager zat. Er zat een dode kat in.
Toen Nancy ziek was, moest Leonie alleen naar school fietsen. Dit vond ze niet fijn en ze vroeg Jeroen of hij met haar mee kon fietsen, maar dat ging niet want Jeroen had andere uren. Lex had het gesprek tussen Jeroen en Leonie meegekregen en bood aan om met haar naar school te fietsen, want hij had dezelfde uren.
Leonie had een nieuwe simkaart gekocht en haar nummer alleen aan vrienden gegeven. Ze dacht dat de stalker haar nu niet meer zou kunnen bereiken. Maar het stalken stopte niet.
De vader van Leonie wilde dat ze aangifte ging doen bij de politie en ging met haar mee. Rechercheur van Buren werd meteen op de zaak gezet.
De volgende ochtend werd Nancy slachtoffer van de stalker. Op de voordeur van haar huis stond met rode verf ‘sterf’ geschreven.
Een paar dagen later ging op school het brandalarm af, iedereen moest de school meteen uit. Na een tijdje bleek dat het een loos alarm was, iemand had het alarm aangezet. Toen Leonie de volgende les in haar tas keek, zag ze een zwart doosje. In de pauze maakte ze het doosje open, er zat een ring in met een briefje erbij. Op het briefje stond dat Leonie de ring moest dragen, als ze dat niet zou doen zou hij Karma wat aan doen. Leonie belde rechercheur van Buren en hij kwam meteen naar school. Van Buren heeft een aantal verdachte leerlingen ondervraagd en het nieuws van de stalker verspreidde zich snel door school. Iedereen was benieuwd hoe het was om een stalker te hebben.
De stalker wist dat de politie hem bijna te pakken had, maar ging door. Dit keer had hij bij De Soos twee dreigbrieven opgehangen. Op de eerste stond ‘Leonie is een slet, sterf slet!’ en op de tweede stond ‘Lex is een hond, sterf hond!’. Lex werd ook thuis opgebeld. Hij vertelde dit aan rechercheur Ressman en zij vroeg of de politie de huistelefoon mocht aftappen. Het hele gezin gaf hier toestemming voor, dus dit gebeurde.
Toen de politie het telefoontje van de stalker aan Lex terugluisterde viel iets op. De stalker kreeg eerst de moeder van Lex aan de telefoon. Hij vroeg om Lex en toen klonk er een raar geluid tijdens het afluisteren. Heleen Ressman vroeg zich af wat dit was en vroeg het aan rechercheur van Buren. Hij zei dat het betekent dat de GSM reageert op de huistelefoon. Dit betekent dat de GSM in hetzelfde huis is als de huistelefoon. Ze luisterden het gesprek verder af en ze merkten dat alleen Lex praatte, de stalker zei helemaal niets terug, het bleef stil aan zijn kant van de lijn.

Review this essay:

Name
Rating
Your review: (optional)

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.